Mijn droom

Een droom die uitkwam: 

Tour to Tokyo             

Ik had een droom……meedoen aan de Paralympische Spelen in Tokyo. Wonderbaarlijk werd deze droom al veel sneller werkelijkheid. In april 2016 plaatste ik mij voor de Paralympische Spelen 2016 in RIO. Ik mocht uitkomen op 4 individuele afstanden en de estafette. Na een intensieve trainingsperiode stond op 8 september 2016 mijn wereld op z’n kop. Ik mocht het eerste behaalde goud voor TeamNL in ontvangst nemen! Ik werd Paralympisch Kampioene op de 100m schoolslag! Ik zwom in de serie het Wereld- en Paralympisch Record. Verder stond ik aan de start van alle Finales van mijn gezwommen afstanden, waarin ik 4e, 5e, 5e en 6e werd. Ik was de beste Nederlandse van alle afstanden, zwom het Nederlands Record op de 200m wisselslag en mocht met het estafetteteam ook het Nederlands Record op onze naam zetten. Dromen komen uit!!!!                                                                                           

Ondanks dat mijn droom is uitgekomen, wil ik kunnen blijven dromen. In Tokyo wil ik nogmaals dat geweldige gevoel meemaken op het erepodium en ik droom ervan met nog meer afstanden daar op het erepodium te mogen staan.

IK DROOM RUSTIG VERDER……………………………………………………………………………………….

 

 

Paralympisch Kampioen 100m schoolslag SB9 geworden!!!!!

Voor meer informatie kijk a.u.b. bij “nieuws”                                                                                                                                                                                                             

Wat is mijn droom?

 Uiteraard ben ik gaan dromen van deelname aan de Paralympische Spelen. Het liefste die van 2016 in Rio de Janeiro, maar 2020 in Tokio is ook goed. Ik weet dat ik nog een lange weg van veel trainingen te gaan heb, maar dat heb ik er graag voor over.

Inmiddels heeft de Gemeente Harderwijk en zwembad “De Sypel” in Harderwijk zich als geweldige sponsor gemeld. En kan ik nu,  tijdens reguliere openingstijden, altijd gebruik maken van een baantje, om te trainen. In het seizoen 2012/2013 heb ik zo 2 maal per week voor mijzelf getraind.

Vanaf september 2012 ben ik gestart bij de  distrikttrainingen van de KNZB in Zeist. Vanaf november 2012 ben ik opgenomen in het  talententeam van Tineke van Bentum waar ik iedere zaterdag bij de KNZB in Zeist mocht komen trainen. In 2013 mocht ik Nederland vertegenwoordigen bij drie internationale toernooien in Frankrijk, Denemarken en Belgie.  Tijdens deze deze tournooien heb ik diverse finales gezwommen en heb 13 medailles gewonnen.  Ook stond ik in vier finales bij de Swimcup in Eindhoven en ben ik op diverse afstanden Nederlands Junioren Kampioene geworden. Vrij snel na deze resultaten mocht ik gaan meetrainen met de Nationale Selectie van Mark Faber en Jeanet Mulder.

In 2012/2013 heb ik veel geleerd en ben met grote sprongen vooruit gegaan. Ik ben gaan inzien dat ‘dromen’ wellicht waar gemaakt kunnen worden. Ik heb dan ook de keuze gemaakt naar een andere school te gaan. Een plaats waar ik goed geholpen kan worden mijn school en topsport te kunnen combineren. Ik reis nu iedere dag van Harderwijk naar Zwolle, waar ik op het CSE (Center for Sport and Education) over een aantal jaren mijn VWO diploma wil gaan halen. Ik train hier mee in de zwemklas, tussen de reguliere zwemmers. De zwemklas heeft op school drie trainingen per week, tijdens schooltijd, onder leiding van Kira Fijn.  vanaf seizoen 2013/2014 maak ik, samen met nog drie jonge paralympische zwemmers, deel uit van het Nationale Paralympisch Talenten Team van de KNZB. Hiervoor trainen wij drie keer per week in Amersfoort en Zeist. Ik reis met de trein  dus heel wat af en maak behoorlijk wat traingingsuren.  Maar dit alles voor ……………………………MIJN DROOM!

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑