Europees record voor Lisa Kruger

ONK KB, 3 – 5 december 2021

Europees record voor Lisa Kruger

Lisa Kruger beleefde van 3 tot en met 5 december een prachtig Nederlands Kampioenschap korte baan in Den Haag. In de finale van de 50 meter vrije slag voor para-zwemmers zwom de Harderwijkse een Europees record. Kruger, die al enige jaren niet traint op deze afstand, keek dan ook vol verbazing naar haar dikke persoonlijke record op het scorebord, die 27,87 aangaf. Kruger nam in deze het Europees record over van Chantalle Zijderveld, die in Tokyo tijdens de Paralympische spelen nog zilver won op deze afstand. Wellicht moet Kruger toch eens overwegen ook de 50 meter vrije slag serieus te nemen? Lisa Kruger zwom overigens op vrijwel alle afstanden persoonlijke toptijden. Zeven afstanden werden beloond met vijf persoonlijke records. Vrijdag zwom Kruger de 200 meter schoolslag in een pr naar 2.44,77. De 100 meter wisselslag werd in 1.08,71 gezwommen en de 50 meter vrije slag dus in 27,87. Alle drie de afstanden werden beloond met eerste plaatsen van het Nederlands Kampioenschap in de Paralympische klasse. Op zaterdag werden twee zilveren medailles gewonnen. De 100 meter vrije slag zwom Kruger in 1.01,22 naar het zilver en de 50 meter schoolslag werd in een mooi persoonlijk record gezwommen naar 33,51 en het zilver. Op zondag stonden de series van dit Nederlands Kampioenschap door de coronaregels erg vroeg op de agenda. De wedstrijd ging van start om half acht, om zo uiteindelijk voor 17.00 uur het bad leeg te kunnen hebben. In deze vroege ochtend kon Kruger er in een directe finale op de 100 meter vlinderslag nog wel een persoonlijk record uithalen (1.07,99), maar moest met zilver genoegen nemen. En ook de 100 meter schoolslag werd in de finale ’s middags bekroond met een persoonlijk record (1.13,47) en zilver. De KNZB is er met zijn vrijwilligers in geslaagd, ondanks alle coronabeperkingen, een mooi Kampioenschap neer te zetten. Kruger zal zich nu gaan voorbereiden op het eerste kwalificatie moment voor het Wereldkampioenschap in Juni 2022 in het Portugese Funchal tijdens de Eindhoven Qualification Meet over twee weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑