Lisa Kruger winnares World Series in Berlijn

Lisa Kruger winnares World series Berlijn

De Harderwijkse zwemster Lisa Kruger heeft de 100 meter schoolslag gewonnen tijdens de World series 2022 in Berlijn. In een tijd van 1.15,09 was zij niet alleen de snelste, maar behaalde ook de meeste IPC-punten in het multiclasse klassement. Met 897 punten was het goud en het Wilhelmus voor de zwemster uit Haderwijk. Kruger zwom vijf afstanden en mocht op iedere afstand in de A-finale weer zwemmen. Naast het goud op de 100 meter schoolslag, was er zilver op de 200 meter vlinderslag. Op de 100 meter vrije slag werd zij 6de. De 100 meter rugslag 7de en de  50 meter vrije slag werd als 8ste afgesloten. De World series in Berlijn golden als kwalificatiewedstrijd om limieten te zwemmen voor de Wereldkampioenschappen Para-zwemmen in Funchal (Madeira) van 12 tot en met 18 juni van dit jaar. Lisa Kruger zwom in december al drie limieten, te weten de 100 meter schoolslag, de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Tijdens de World series hoopte zij daar nog drie limieten bij te halen. Helaas is dat niet gelukt en blijft de teller nu nog op de drie afstanden steken. Volgende week is in Eindhoven het laatste kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap, tijdens de Eindhoven Qualification Meet in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑