Twee Europese titels Lisa Kruger

Lisa Kruger uit Harderwijk is tijdens het Europees Kampioenschap boven zichzelf uitgestegen. Lisa Kruger werd Europees Kampioene op de 200 meter wisselslag en op de 100 meter vrije slag. Op nog drie afstanden stond ze ook op het erepodium. Driemaal zilver was er op de 100 meter schoolslag, de 100 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag. Na een stevige week van racen in Eindhoven, tijdens de Eindhoven Qualification Meet, waar Kruger op vijf afstanden plaatsing voor haar derde Paralympische Spelen afdwong, werd gelijk het vliegtuig gepakt richting het Portugese eiland Madeira. Daar vonden van 20 t/m 27 april de Europese Kampioenschappen plaats in Funchal. Lisa Kruger had zich op zes afstanden weten te plaatsen voor dit EK. Op alle afstanden mocht Kruger door naar de finale. En met prachtige resultaten tot gevolg. De 50 meter vrije slag werd gezwommen in een seizoens-beste tijd (28,39), met een uiteindelijke 4de plaats op slechts tweehonderdste van een seconde van brons af. Op dezelfde avond stond ook de 100 meter schoolslag op het programma; Hoewel Kruger niet erg tevreden was over haar gezwommen tijd (1.17,01), was er toch zilver voor de Harderwijkse. Op de 200 meter wisselslag was er voor Kruger wel rede tot grote tevredenheid. Voor het eerst sinds her WK van 2022 zwom Kruger weer onder de 2.30. Met 2.29,51 zette Kruger de concurrentie met ruim 5 seconden op achterstand. Lisa Kruger werd dan ook de overduidelijke Europees Kampioene op de 200m wisselslag. In de finale van de 100 meter vlinderslag was er nogmaals zilver voor de parazwemster. Kruger opende de race aanvallend en keerde ruim als 1ste in 31,00 sec. Echter kon zij die voorsprong niet houden en werd uiteindelijk voorbij gezwommen en was er zilver voor haar. 1.07,98 Was iets boven haar persoonlijke record van 1.07,55. De 100 meter vrije slag beloofde een spannende race te worden met zeer gelijkwaardige concurrenten. Na een spannende 75 meter lag Kruger nipt tweede in een strakke lijn van vier zwemsters. Kruger wist het gas nu wel te vinden in de laatste meters en snelde zo naar haar allereerste “Vrijeslag goud”. Europees Kampioene op de 100 meter vrije slag in een beste seizoens-tijd van 1.01,18! Ook op de 100 meter rugslag ging het met vier dames voorop gelijk op. Kruger wist vol te houden en moest alleen de Paralympisch -en Wereld Kampioene Bianka Pap uit Hongarije voor laten gaan en kreeg uiteindelijk haar derde zilver omgehangen.  Maar wel in een persoonlijk record van 1.09,19. Kruger zwom ook nog in de 4x100m vrije slag gemixte estafette. Het viertal zwom naar een 4de plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑