5 Europeese Records Lisa Kruger

Lisa Kruger uit Harderwijk heeft tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Korte baan (25 meter) vijf Europese Records op haar naam weten te zetten. Daar waar de reguliere zwemmers het Wereld Kampioenschap Korte baan in het Australische Melbourne afwerkten, zwom de rest van de Nederlandse zwemmers en Paralympische toppers voor de Nederlandse titels in Den Haag. Lisa Kruger van zwemvereniging De Dolfijn zwom naar zes Nederlandse titels. Op de 50 meter vrije slag, 100 meter wisselslag, 50 meter vlinderslag, 50 meter schoolslag, 200 meter wisselslag en 50 meter rugslag was het goud voor de Harderwijkse Kruger. Zilver was er op de 100 meter vrije slag en brons op de 100 meter vlinderslag. Lisa Kruger kende een zeer bijzondere start van de finale-sessies vrijdagavond op dag 1. Binnen één uur zwom ze op drie afstanden naar de Nederlandse titel en op alle drie de afstanden werd er een nieuw Europees record en persoonlijk record genoteerd, waarbij zij op de 100 meter wisselslag (1.06,99) de eerste Europeaanse SM10 zwemster is, die onder de 1.07 duikt. Ook op haar tijd van de 50 meter vrije slag (27,63) kwam het Europese Record te staan en door voor het eerst onder de 30 seconden te duiken, kwam het Europese Record op de 50 meter vlinderslag ook op naam van Kruger te staan. 29,36 Is de nieuwe toptijd in de klasse S10. Tijdens de sessies op dag 2 zwom Lisa Kruger op de 100 meter vrije slag al sneller dan haar eigen Europese record (Van 1.00,72 naar 1.00,62), maar al 8 jaar probeert Kruger onder de minuut te zwemmen. In de finale op Zaterdagavond was het dan tot zeer grote vreugde van Kruger zover. Met 59,72 lukte het Kruger om als eerste Europeaanse S10 zwemster de minuut-grens te slechten en kreeg het bijbehorende Europese record wel een heel mooi gouden randje. Met haar persoonlijke record op de 50 meter schoolslag (33,37) en haar tijd op de 200 meter wisselslag (2.26,76) kwamen er Zaterdag ook nog twee Nederlandse titels bij. Op Zondagochtend werden de sessies gezwommen voor plaatsing in de finales op Zondagavond. Kruger plaatste zich in een prima tijd van 31,94 op de 50 meter rugslag als eerste voor de finale. Op de 100 meter vlinderslag klokte Kruger in de ochtend al haar 5de Europese Record en lukte het Kruger met een persoonlijk record als eerste Europeaanse S10 zwemster onder de 1.07 te duiken (1.06,82) en dus leek het aantikken in een 1.05 op de 100 meter vlinderslag ’s avonds in de finale een haalbare en reële zaak. Echter werd de Finale-sessie van Zondagavond, door het weeralarm van “Code Oranje”, vanwege ijzel afgelast, zodat iedereen de mogelijkheid had veilig thuis te komen. Helaas kreeg Kruger dus niet meer de kans haar goede vorm voort te zetten in haar poging onder de 1.06 op de 100 meter vlinderslag te duiken. Met dit Nederlands Kampioenschap Korte baan zwemmen sluit Lisa Kruger een prachtig jaar 2022 af. Een jaar waar Kruger drie Wereldtitels veroverde, door het NOC-NSF genomineerd werd als Paralympische sportster van het jaar, zich plaatste voor de Wereld Kampioenschappen 2023 in Manchester en uiteindelijk vijf Europese records zwom.   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑