3x brons en 2 extra WK-limieten Lisa Kruger

Lisa Kruger heeft tijdens de tweede Worldseries 2023 in het Britse Sheffield drie bronzen medailles bij elkaar weten te zwemmen. Op de 50 meter schoolslag was er brons voor de Harderwijkse in 34,52. De 50 meter vlinderslag werd in een persoonlijk record van 30,56 gezwommen en was ook goed voor het brons. En op de laatste wedstrijddag mocht Kruger na de race van de 100 meter vlinderslag nog een keer het podium betreden om in dit toernooi met mondiale toppers uit alle handicap classes wederom het brons in ontvangst te mogen nemen. De Worldseries in Sheffield golden voor de Nederlandse zwemmers, net als voor de vele overige landen, als kwalificatietoernooi voor het Wereld Kampioenschap in Manchester komende zomer en dus werd er hard gezwommen. Kruger had zich afgelopen December in Rotterdam al geplaatst voor dit WK op de 100 meter vlinderslag, de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag. De races tijdens deze worldseries in Sheffield werden door Lisa Kruger weer een tandje harder gezwommen dan vorige week in het Italiaanse Lignano, waardoor Kruger nu ook de WK-limieten op de 400 meter vrije slag (4.48,65, limiet: 4.49,79) en de 100 meter rugslag (1.09,51, limiet: 1.10,49) mocht bijschrijven aan haar lange lijst van WK-limieten. Na de Eindhoven Swimcup begin April zal de nieuwe bondscoach Bram Dekker de definitieve WK-selectie bekend maken. Het WK Parazwemmen in Manchester vindt plaats van 31 juli tot en met 6 augustus en is zeer belangrijk voor de Parazwemmers van TeamNL. Het zal het eerste kwalificatiemoment zijn voor de Paralympische Spelen van Parijs in 2024.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑